Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

η έννοια "ISS" υπόκλιση και χαιρετισμός, η έννοια του ανώτερου σεβασμού




 H έννοια του "oss" 

Όταν εκπαιδεύεστε στο BJJ θα ακούσετε συχνά τη λέξη "OSS " σε διάφορες καταστάσεις.

Ο πρώτος ορισμός του "OSS " μεταφράζεται ως αίτημα ως πρόσκληση σαν "παρακαλώ", "αν μπορείτε να κάνετε" ή "με την άδειά σας», χρησιμοποιείται συνήθως καλώντας κάποιον να μας εκπαιδεύσει . Ο όρος "OSU" προφέρεται "ΟSS" στα ιαπωνικά.

Στις Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, κάθε ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με Οsu.

Κάθε εντολή ή ερώτηση μπορεί να απαντηθεί από "Osu" αντί του "ναι" ή "Καταλαβαίνω".

Κατά την εκτέλεση βασικών τεχνικών κινήσεων κάθε τεχνική αυτή συχνά συνοδεύεται με ένα δυνατό "Osu».

Στην ελεύθερη πάλη όταν ο αντίπαλός σας προσγειώνεται θεαματικά μετα από μια καλη σκληρή τεχνική, λέτε "Osu" για να αναγνωρίσετε την ικανότητα του αντιπάλου σας.

Ως μέτρο σεβασμού, ο ένας στον άλλο, πριν και μετά τον αγώνα.

Στην BJJ, Carslon Gracie εισήγαγε τη χρήση της λέξης "Οss" και δικαίως ταιριάζει η νοοτροπία της Carlson Gracie Jiu-Jitsu: Γενναίος ως ισχυρός.

Είναι παρόμοια με την πολεμική κραυγή «hoorah" που ακούτε από τους Αμερικανούς πεζοναύτες.

Ακριβώς όπως το BJJ, το OSS είναι μια συγκεκριμένη νοοτροπία και τρόπος ζωής

Πηγή : © Bjj Eastern Europe 2012. All rights reserved.

Ο όρος "ΟΣΣ" είναι γνωστός στον κόσμο των μικτών πολεμικών τεχνών και έρχεται στο προσκήνιο με την τέχνη του Brazilian Jiu Jitsu

Περιέχει βαθιά χροιά: έχει καθοριστεί ως η ζωογόνος δύναμη για την εισαγωγή ενός αγώνα (μια πραγματική ένδειξη σεβασμού προς τον δάσκαλο για το ότι έλαβε το χρόνο να αποδείξει μια κίνηση ή ένα «sign-off» μετά από μια δύσκολη μέρα προπονητικής κατάρτισης.

«OSS» χρησιμοποιείται πολύ στις μέρες μας μέσα από τις γραμμές του BJJ και αυτό συνεχίζει να αυξάνεται σε χρήση σε όλο τον κόσμο.

Ένας ισοδύναμος όρος υπάρχει και στην Γιόγκα: ο όρος « Namaste », ο οποίος δηλώνει ότι " το φως μέσα μου τιμά το φως μέσα σου ».

ΟΣΣ δηλώνει ότι ο αμοιβαίος σεβασμός υπάρχει σε ολόκληρη την εμπλοκή, ανεξάρτητα από την έκβαση.

Αντίθετα, για να τερματίσετε έναν αγώνα, αποδεχοντας την ήττα ή την νίκη με το OSS δείχνεται εκτίμηση και σεβασμό για τη συνάντηση που μόλις πραγματοποιήθηκε .

Το πιο συναρπαστικό είναι καθ 'όλη τη διάρκεια της συνάντησης, η ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο θέαμα, αυτό σημαίνει ότι η υγεία σας και των συναθλητών σας παρέμεινε άθικτη με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, θάρρος, επιμονή !!

Θετική γλώσσα του σώματος ισχυρό πνεύμα και σεβασμό για σας και τους αντιπάλους σας ευημερία, πριν ή μετά τη συνάντηση.

Πηγή : By sinarazibjj • Posted in Brazilian Jiu Jitsu (BJJ)

ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Ο ορισμός του "ISS" στο huronboxing ως ένδειξη ανώτατου σεβασμού !!

Μετά την σχολαστική και προσεκτική έρευνα διαβάζοντας και συγκρίνοντας τα δύο άρθρα από διαφορετικές πηγές αντιλαμβανόμαστε το θετικό νόημα του συγκεκριμένου όρου, επομένως βγάζουμε το συμπέρασμα πως η έννοια έχει θεσμοθετηθεί με μια αμετάβλητη ισχύ, σεβαστή και αποδεκτή πλέον γενικευμένα και όχι συγκεκριμένα στο bjj, θα το διόρθωνα , λέγοντας αποδεκτή στις ευρύτερες πολεμικές τέχνες της ανατολής συμπεριλαμβανομένων όλες τις μορφές μαχητικών αθλημάτων!

Έτσι λοιπόν επικαιροποίησα με κάθε σεβασμό στην αρχαία αταλάντευτη και διαχρονική πολεμική τέχνη, ορίζοντας ως έννοια ανώτατου σεβασμού την λέξη ΙΣΣ που θα αντιπροσωπεύει το huronBoxing σε κάθε μορφή συνάντησης! 





Υιοθετώ έναν όρο παρακαταθήκη,  προερχόμενο από τα αρχικά της θεότητας Ίσιδας (Ίσις=Ίσσ) της αρχαίας Αιγύπτου που τόσο ο Έλληνας  Μακεδώνας Στρατηλάτης Μεγαλέξανδρος λάτρεψε και μετέφερε στα ιερά χώματα της Ελληνικότατης μακεδονικής Γης (όπου τυγχάνει εμείς οι απόγονοι της να ζούμε σήμερα) και να την καταστήσει ως επίσημη θεότητα και προστάτιδα και να της αφιερώσει αμέτρητα ιερά και ναούς στους γνωστότερους μακεδονικούς προορισμούς όπως λ.χ. το Δίον!

Δηλώνει σεβασμό στην γνώση που κατέχω και λαμβάνω από τον δάσκαλο και αντίπαλο αναγνωρίζοντας τις μαχητικές ικανότητες ! 

(Ο πασίγνωστος Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος Πλούταρχος ερμήνευε το όνομά της ως γνώσις. Πηγή : Wiki)

Prof. Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2022 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2022 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...