Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

μια συμβουλή για τον άδειο σάκο



 ὼ φίλες καὶ φίλοι,

απ΄ την γνωστή έκφραση του μύθου του Αισώπου
"ὅσα δὲν πιάνει ἡ ἀλεποῦ τὰ κάνει κρεμαστάρια"
(Και κάποιος γνωστός με ενημέρωσε ότι εθεάθησαν αρκετές αλεπούδες στην περιοχή μας.) με ενθαρρύνει να γράψω τα εξής:
Μία συμβουλή ειναι πάντα μια συμβουλή: ότι σκεφτόμαστε να κάνουμε το πράττουμε μόνοι μας. Μας ξεχωρίζει σε πρωτοπόρους και μοναδικούς ! Αποφευγουμε τα made by copyright ! Έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.
Η σκέψη ειναι το ιδεώδες και η διαδικασία της πραγματοποίησης το ιδανικό.
Πραγματεύομαι άρα εξιδανικεύομαι!
Στηριζόμαστε σε γνώσεις που αποκτήσαμε και αποκτούμε και εκπροσωπούμε τις απόψεις μας ορθά και τεκμηριωμένα. Επικαιροποιημένα θα έλεγα. Οφείλουν να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.
Γιατί και ο άδειος σάκος του μπόξ μπορεί να γεμίζει και να φουσκώνει και να δειχνει στιβαρός και επιβλητικός ακόμη και με αέρα και να μας ξεγελάει και να θέλομεν να τον κτυπήσομεν αλλά θα είναι κενός γιατί ο αέρας πάντα ως στοιχείο της φύσης θα εξαυλώνεται σε άδειο σάκο, αργά ή γρήγορα.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους πολυλογάδες. Απο αέρος επιβλιτικότης πρώτοι!
Ως γνωστόν διπλωματούχοι των αερολόγων! Γιόμισε ο κόσμος απο δαύτους. Και πληθαίνουν. Αμέτρητοι στα κοινωνικά δίκτυα
Αντίθετα αυτοί που γεμίζουν με σεμνότητα και ταπεινότητα και συμπληρώνουν ως προσωπικότητα αυτό που πρεσβεύουν αυτοί θα μεταλαμπαδεύσουν συνειδητά και αληθινά το ιδεώδες.
Οι υπόλοιπες μίζερες κότες,που προτιμούν υγρά ή ξηρά κατωσέντονα για να υπερτιμήσουν το ego τους να ανακτήσουν την προσδοκώμενη αξία αναγνώρισης δήθεν καλλιτεχνίας ή ευρυσυτεχνίας ή μαλακίας ή το έπαθλον επιβράβευσης, εκτός το ότι δε θα βρίσκουν κόκορα, θα πηδάνε απο φράχτη σε φράχτη ...
Εκτός αυτού.....
Τὰ περὶ "θὲ Ἀθῆναι" καὶ προβολῆς μὲ ἀλοιωμένο κραγιὸν ἀνωτάτων καὶ κατωτάτων ἀξιωματούχων, κουβέντα νὰ γίνεται, εἰς τὸ χωρίον παρὰ μηροῦ ἐξ ἐπαφῆς μας ἐκπέμπει σὲ στίχους τοῦ ποίηματος του ἐξαίσιου καλλιτέχνη Λωτρεαμόν το 1869
κρατώντας αυτό :
"Τα όνειρα είναι όνειρα μόνο όταν κοιμόμαστε"
Θα αντικαταστήσω
τη μελαγχολία με το θάρρος,
την αμφιβολία με τη βεβαιότητα,
την απελπισία με την ελπίδα,
την κακία με το καλό,
τον σκεπτικισμό με την πίστη,




Prof. Κωνσταντίνος Ε.  Χουρίδης© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...