Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Έλλειψη εκτίμησης και σεβασμού

 Η ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός που πηγάζει απο την ιδέα μιας ατομικής προσπάθειας να ωθήσει την συλλογική ικανοποίηση προς κοινο όφελος μιας κοινωνικής ομάδας ειναι μια λεπτή γραμμή την οποία όταν υπερβούν η ασέβεια ο χλευασμός η συκοφαντία και η ζηλοφθονία και δεν εκτιμάται η προσωπικότητα του θηριοδαμαστή στο βαθμό που έπεται τότε η σχέση πρέπει να λύνεται σαν τον γόρδιο δεσμό χωρίς παρελκόμενα. 

Κάθε δράση έχει και αντίδραση. 

Η δράση είναι αυτή που φαίνεται και αξιολογείται και η αντίδραση είναι αυτή που πολλές φορές δικαιώνει ή τιμωρεί ανάλογα το μέγεθος της αντίληψης του εκάστοτε εκθέτη.

Η εμπειρία διδάσκει . Η μελέτη ακονίζει. Η γνώση διευρύνει.

-πρακτική.

-συμβουλευτική.

-αγωγή.

-Σωμα.

-Νοημοσύνη.

-Ψυχή .

-Νού.


Κάποιοι λοιπόν που εκτίθενται στα διαδικτυακά κέντρα ερευνών για τον οποιοδήποτε λόγο αλλά κατά κύριο λόγο(και εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα) χωρίς λόγο και ουσία, χωρίς δηλαδή να αντιπροσωπεύουν οι ίδιοι των μια ιδέα, έναν σκοπό, και προπάντων να πιστεύουν αληθινά σε αυτόν παρά μόνο να επαναλαμβάνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα για εξυπηρέτηση τρίτων την ικανοποίηση του ego τους, δεν χρεώνονται στο απυρόβλητο όταν δεν μεριμνούν να αξιολογήσουν οι ίδιοι την στάση και το image σε μια ασπίδα προστασίας της προσωπικής τους ακεραιότητας που τους δεσμεύει την ευγένεια και το σεβασμό της προσωπικότητας τους.

Ειδάλλως αποτελούν μαριονέτες εις γνώσιν των με όλη την ευθύνη των.

Με λίγα λόγια χωρίς να θέλω να θίξω τον/την οποιοδήποτε που κοπιάζει να προβληθεί χωρίς σοβαρότητα και ουσία ειλικρινά εκεί υπάρχει έλλειψη αυτοσεβασμού και χαμηλός δείκτης αυτεπίγνωσης.


Καλο Ιουλιανό καλοκαίρι φίλες και φίλοι

Κωνσταντίνος ΧΟΥΡΙΔΗΣ 

Αὐθεντικός


© 2023 Copyright all rights reserved


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...