Τρίτη 14 Μαΐου 2019

φιλοσοφείν - αυτογνωσία αθλητισμό


Ο αθλητισμός και η καθημερινή άσκηση είναι φιλοσοφία που βασίζεται στην επιμονή και έντονη μελέτη η οποία αποκτάται με την χρονοβόρα εμπειρία και η απόδειξη στον εαυτό μας είναι πως με βασικό κριτήριο την πίστη και την ακράδαντη θέληση επιτυχίας πλησιάζεις μακρινούς στόχους. Οι συλλογισμοί μου είναι προνόμιο της θέσης μου σαν αρμόδιος εκπαιδευτής!


"Περὶ τίνα ἀσκεῖσθαι δεῖ τὸν προκόψοντα καὶ ὅτι τῶν κυριωτάτων ἀμελοῦμεν"

Δίχως κόπο δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Με πειθώ και θέληση πλησιάζουμε στην επίτευξη των στόχων μας με πλήρη "γνῶθι σαὐτόν" και αυτοσυγκράτηση βελτιώνω την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία του εαυτού μου και ισχυρό δείκτη νοημοσύνης. Με αυτή την πανοπλία θωρακίζω την αθλητική μου ταυτότητα και ύπαρξη σαν προσωπικότητα και οντότητα στην ομάδα και στην ευρύτερη κοινωνία που έχει περισσότερα αν μη τι άλλωστε απο χαμηλά και ανεπίτρεπτα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη και εκει αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το φάσμα της μια ισχυρή προσωπικότητα που αντλεί μέσα απο την γνώση της εκπαίδευσης με γνώμονα τον σεβασμό την επαναφορά του στο επίπεδο της αυτοσυντήρησης.


Η επιτυχία ενός μαχητή στην αθλητική του πορεία είναι το μέγιστον για τον καθοδηγητή. Φυσικά η άνοδος δεν οφείλεται μόνον στις ικανότητές αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αμέτρητων ωρών σωματικής εξάντλησης και ηθικής ανάταξης, με ταπεινοφροσύνη στο περιβάλλον, υπομονή στις δυσκολίες και πειθαρχία στον εαυτό μας και στον ανώτερο μας και η βελτίωση συνοδεύεται με την σωστή συνταγή ενός φιλοσοφημένου δασκάλου...όλα αυτά συγκροτούν μια δυνατή προσωπικότητα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο ενίοτε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους πιο δύσκολους αγώνες τους δίνουμε στην καθημερινότητα όπου αρκετές φορές συναντάμε έναν ακατανίκητο αντίπαλο και αυτός δεν είναι κάποιος άλλος παρά ο εαυτός μας,,,

Η άρτια εκπαίδευση των μαχητών είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας με εξειδικευμένη μεθοδολογία η οποία βασίζεται σε βαθιές γνώσεις των προπονητων αυτών!

Κωνσταντίνος Χουρίδης


Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2019  Copyright all rights reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2019 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...