Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ



Και κάπως έτσι αρχίζει..
«Τα μυρμήγκια είναι ένα πειθαρχημένο εργατικό κοινωνικό σύνολο που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση από την ανατολή έως και την δύση του ηλίου. Στο πρόγραμμα τους έχουν βαρύ φόρτο εργασίας που αν αναλογιστούμε το μέγεθος του, κατασκευάζουν μεγαθήρια για τα οποία θα πρέπει να είναι περήφανα! 
Το μυρμήγκι αποφεύγει μονάχα ένα πράγμα: να σταματήσει την κίνηση.
Διότι η αδράνεια θα το υποχρεώσει να κοιτάξει παντού και γύρω του και όταν θα ρίξει το βλέμμα του ψηλά θα αντικρύσει κάτι πρωτόγνωρο και ανεξήγητο: Τον αετό!
Ένα ζώο πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση μαζί του ογκώδες γρήγορο και εναέριο!
 Η παρουσία του και μόνο θα προκαλέσει ρίγος στο μυρμήγκι  που θα αναρωτηθεί από σοβαρό ίχνος αντιζηλίας:
  • -     - Μα τι κάνει εκεί?
  • -     - Πως τα καταφέρνει?
 Και άναυδο το μυρμήγκι  στο υπερθέαμα θα σκεφθεί πως δεν κάνει τίποτε!          
 Ο αετός ανοίγει τα φτερά του και δεν κάνει τίποτε άλλο εκμεταλλεύεται την δύναμη του ανέμου ! Μια δύναμη την οποία δεν γνωρίζει δεν καταλαβαίνει δεν τη σπουδάζει. Δεν είναι ακαδημαϊκός. Είναι πρακτικός!
Στην πραγματικότητα εμείς οι άνθρωποι είμαστε μυρμήγκια. Ο δρόμος της επιτυχίας οδηγείτε μέσω της πειθαρχίας, δραστηριότητας, συμμετοχής! 
Υπάρχει και στην δική μας ζωή η δύναμη του ανέμου. Μας δίνει ώθηση να γνωρίσουμε έναν κόσμο της ελαφρότητας της άνεσης έναν κόσμο που για να τον κερδίσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά!
 Παρ όλα ταύτα κανείς δεν γνωρίζει την χρήση της δύναμης αυτής!
ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ
Συμβαίνει όλη μέρα κάθε λεπτό ακόμη κ στον Ύπνο μας! Ολόκληρη η ζωή είναι ένα αποτέλεσμα σκέψεων οι οποίες αναπαράγονται στον εγκέφαλο και μετατρέπονται σε κίνηση λέξεις,  πράξεις,  αισθήσεις!
Το πρόβλημα?
Δεν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε πλήρης τον κόσμο των σκέψεων μας! Μπορούμε να βεβαιωθούμε κάνοντας εφαρμογή το εξής πείραμα με τον εαυτό μας. Κλείστε τα μάτια σας και μην σκέφτεστε. Τι συμβαίνει? Δεν μπορείτε να μην σκέπτεστε. Οι σκέψεις διακατέχουν τον έλεγχο και όχι εμείς! Ισχύει για όλον τον Κόσμο. Σκέφτονται και αυτό τους δημιουργεί το πρόβλημα. Πρόβλημα με τον εργοδότη, την σύζυγο, ακόμη και με την καλαισθησία! Ξεκινήστε απο τα απλά . Ακούστε μια όμορφη μελωδία, τραγουδείστε χαμηλόφωνα ή υψόφωνα , χορέψτε εαν δεν διακατέχεστε απο ενδοιασμούς και σύνδρομα κατωτερότητας, φωνάξτε δυνατά ο ήχος απελευθερώνει, ή διαλέξτε μια γωνιά  στον χώρο σας ή όπου σας εμπνέει ζεστασιά, θαλπωρή, νοσταλγία και με αμυδρό φωτισμό ξεινήστε την ανάγνωση απο ένα αγαπημένο τίτλο βιβλίου σας.....
ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΜΝΗ
Φανταστείτε μια απέραντη λίμνη μέσα στην οποία κρύβετε μια βελόνα. Η λίμνη αντικατοπτρίζει την θολή θάλασσα των αισθήσεων, γνώσεων, εμπειριών που βρίσκονται αποθηκευμένα στο υποσυνείδητο.
Η βελόνα παρομοιάζει την νοημοσύνη (νόηση)
Σίγουρα η θολή θάλασσα επισκιάζει τα  πάντα και επικρατεί πάνω από τον μικροσκοπικό κόσμο της νοημοσύνης. 
ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ 
εδώ και τώρα! 
Αρκεί να ανακαλύψουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο ΜΑΤΙ της βελόνας. 
Τότε δεν κυριεύεστε από τον θολό κόσμο αλλά είστε σε θέση να αποκωδικοποιήσετε μυστικά και πλεονεκτήματα του υποσυνείδητου! 
Ο δρόμος αυτός οδηγεί σε τεχνικές διανόησης (μέντωρ) .

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Συναισθήματα όπως θυμός, οργή, φόβος, λύπη, φθόνος, απελπισία, μίσος αναπαράγονται στον εγκέφαλο μειώνουν την αποδοτικότητα, επιταχύνουν την γήρανση και αρρωσταίνουν το σώμα! Οι όμορφες σκέψεις αντίθετα δημιουργούν θετικά συναισθήματα όπως χαρά, ευχαρίστηση, ευθυμία, ευτυχία, ικανοποίηση διατηρούν νέο το σώμα γιατί υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό αναζωπυρώνουν την αυτοθεραπεία και αυτό συμβαίνει γιατί σκέψεις, ορμόνες, αμυντικό σύστημα εξισορροπούν σ ένα κοινό παιχνίδι!

Όταν θυμώνουμε αναπαράγουμε για μισή ώρα αδρεναλίνη. Η ορμόνη τεντώνει τους μύες φροντίζει για δύναμη και δράση. Η υπερβολική δόση δημιουργεί σύσπαση μυών, αισθανόμαστε νευρικοί και αφηρημένοι ενώ πνίγεται η εκχύλιση της σεροτονίνης στο αίμα με αποτέλεσμα να νιώθουμε αϋπνίες που θα αποφέρουν φυσιολογικά την κούραση την κόπωση και την δυστυχία.

Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2021  Copyright all rights reserved

Πηγές
(μετφρ. από το βιβλ. Forever young dr.med.Ulr.Strunz, σελ 164 Kapitel Kraft den Gedanken)


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2021 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...