Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

τα ανθρωποειδή



Κάποτε βρεθήκαμε με έναν φίλο που έλειπε χρόνια στα καράβια. Όταν συναντηθήκαμε κοντά στα σύνορα της Ελβετίας σταθήκαμε σ΄ ενα υπέροχο καφέ της περιοχής και συζητούσαμε διάφορα. Αναπολήσαμε πολλά του παρελθόντος στην κοινή μας τότε πορεία στην Γερμανία. Μου είπε πολλές ιστορίες αλλά στάθηκα σε μία που την συγκρίνω αρκετές φορές σαν παράδειγμα στην άθλια επικαιρότητα που μας συνοδεύει καθημερινά. Συγκράτησα λοιπόν τα εξής, και κάπως έτσι ξεκινούσε : Κώστα άκου λοιπόν, σ΄ ενα ταξίδι υπερατλαντικό, σ΄ενα μεγάλο τάνκερ μας συνόδευαν κάποια εξημερωμένα ζώα που προορίζονταν σε κάποιο τσίρκο της Λατινικής Αμερικής. Κάποια απο αυτά ήταν κερκοπιθηκιδές τα γνωστά μαϊμούνια. της τάξης των Aνθρωποειδών. Όταν τα είχαμε κλειστά στα αμπάρια είχαμε ησυχία, τα ταΐζαμε ήταν φιλικά, τα εκπαιδεύαμε, έπαιζαν με το προσωπικό, με τους υπόλοιπους ναύτες, τα βγάζαμε μια δυο ώρες σε συγκεκριμένο χώρο να κινηθούν να γυμναστούν. Υπήρχε καλή σχέση. Ολοι ήταν χαρούμενοι που έβλεπαν τόσες ομοιότητες με αυτά τα όντα. Εξάλλου ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Μετά από μια θαλασσοταραχή στα ανοιχτά του Παναμά αφέθηκαν εντελώς ελεύθερα και συνέβη αυτό που είναι γνωστό σε όλους : βγήκαν τα "μαϊμούνια" για κυνήγι.

Άρχισαν να χοροπηδάνε δεξιά αριστερά να πετάνε αντικείμενα να δημιουργούν φθορές υλικές ασταμάτητα. Δεν άκουγαν κανέναν. Σε καμία παρατήρηση. Σε κάποιους έδειχναν μάλιστα ακόμη και τα ακονισμένα δόντια τους βγάζοντας μια συρτή κραυγή το γνωστό γρύλισμα των πιθήκων. Δεν βοηθούσαν κανέναν παρά το μόνο που αναζητούσαν ήταν η λυσσαλέα τους επιθυμία να εξωτερικεύσουν την χαμηλή νοημοσύνη που την επισκίαζε το ζωικό τους ένστικτο. Κάποια στιγμή όταν το καράβι προσάραξε στο κοντινότερο λιμάνι τα ανθρωποειδή έφυγαν στο κοντινότερο δάσος. Ελεύθερα. Εκεί που ανήκαν.

Νουθεσία: τα "Aνθρωποειδή" ζώα όσο και να τα εκπαιδεύσεις παραμένουν πρωτόγονα στο Βασιλειό τους , ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον! Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2021  Copyright all rights reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2021 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Ακολουθείτε 
Instructor and manager




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...