Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

για το τημενίδαι

 

Όταν αναμοχλεύεις την ιστορία με ήθος και ειλικρίνεια μόνο απόσταγμα αλήθειας απορρέει για την νέα γενιά...ίσως μια ιστορία σ' ένα βιβλίο να είναι μια φανταστική απωθημένη έξαρση της μνήμης για την αναβίωση του παρελθόντος, μια μυθοπλασία, δεν παύει όμως να εμπεριέχει αληθινά στοιχεία και γεγονότα τα οποία έχουν σωθεί και γραφτεί από ανθρώπους αντίστοιχα πνευματικούς με ήθος και ειλικρίνεια...
μελέτη και γνώση.




Ο Ζευς Άμμων ή Άμωνος Δία, ο οποίος βρίσκονταν στην όαση Σίβα και του οποίου το περίφημο μαντείο είχε χαιρετήσει το 332 π.Χ.. τον Αλέξανδρο ως «γιο του θεού».
«ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΥΡΙΕ, ΔΙΑΜΕΝΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣ ΓΕΝΕΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΕΑΝ… ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΙΔΟΝ ΟΡΙΟΝ, ΑΛΛ’ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΣΦΟΔΡΑ…» (Ψαλμός ριθ:89-96).
«ΙΔΟΥ, ΤΡΑΓΟΣ ΗΡΧΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΓΓΙΖΕΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ… ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΕΠΛΗΣΙΑΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΙΟΝ… ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΗΣΕ … ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ … ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑ ΓΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΑΤΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ … ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΣΦΟΔΡΑ … Ο ΚΡΙΟΣ … ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ… Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…» ( Δανιήλ η’ κεφάλαιο).





















Prof. Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2021  Copyright all rights reserved
Author
Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2021 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...