Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ονοματολογία ΧΟΥΡΟΝ

Ο προσδιορισμός της λέξης HURON (ΧΟΥΡΟΝ).


η ονομασία του Συλλόγου ήταν αδιαπραγμάτευτη διαδικασία κατα την οποία συνετέλεσαν αρκετοί παράγοντες για να εδραιωθεί πρακτικά.
Ιστορικά γεγονότα με μυθικές αλληλουχίες απο εξιστορήσεις συγγραφέων και παλιότερων που έζησαν στιγμές και γεγονότα είτε γραμμένα σε βιβλία είτε απο προσωπικές αφηγήσεις μέχρι και προσωπικές εμπειρίες μετα την ιστοριοδιφική έρευνα του ιδρυτή.
Το όνομα ΧΟΥΡΟΝ του Συλλόγου πρεσβεύει το γεγεαλογικό δέντρο μιας οικογένειας Ελλήνων πολεμιστών που διατήρησαν τη γνησιοτήτα τους στους αιώνες όπως την γλώσσα , την ιστορία, την πίστη τους, καθώς τα ίχνης τους εντοπίζονται τον 14ο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Νίκαιας (Βιθυνίας) και έκτοτε μεταφέρονται στην Νικόπολη (Πόντος).


Μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με τον θρύλο, πιστεύεται οτι το τοπονύμιο Νοχούρ της Βακτριανής, αποτελεί την κοιτίδα των Χουρόν, όπου μια μικρή φυλή οι Νοχουρίτες κατάγονται απο τους τραυματισμένους έλληνες λεγεωνάριους του Μ.Αλεξάνδρου κατά την μεγάλη εκστρατεία της Ανατολής τον 3ο αιώνα π.Χ..






Η καθιέρωση του ΧΟΥΡΟΝ ως ταυτότητα του Συλλόγου πρεσβεύει όχι μόνο το όνομα(σαν ουσιαστικό) αλλά και ώς αποδεδειγμένο όνομα-επίθετο των μαχητών Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου που ζούσαν ανά τους αρχαίους αλλά και μεσαιωνικούς αιώνες με την αποικιοκρατία των Ιώνων και Δωριέων και έπειτα μετά την απελευθερωση της Ανατολίας υπό τον ζυγό της Περσικής Αυτοκρατορικής δυναστείας απο τον Αλεξάνδρου Μέγα.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ TOYΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Φεστιβαλ Χουρον ΙΙ Τημενιδαι  (6-7-2019) ΣΤΟ Β Δακ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ. ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΠΤ  Κ.ΘΩΜΑ ΣΜΙΑΡΗ, ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ KAI MAXHTIΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.

"Τημενίδαι..."

Μέγας Αλέξανδρος

Από τα πανάρχαια χρόνια, Αργείοι άποικοι είχαν εγκατασταθεί στη Μακεδονία και ιδρύσει μεγάλο και ισχυρό κράτος. Πολύ αργότερα ο Κάρανος, αδελφός του βασιλιά του Άργους Φείδωνος, από την γενιά των Ηρακλειδών, ήρθε κι αυτός στη Μακεδονία και ίδρυσε δικό του βασίλειο. «Την δε χώρα που εκτείνεται από την θάλασσα και που σήμερα καλείται Μακεδονία, κατέκτησαν αρχικά και βασίλευαν σ’ αυτήν ο πατέρας του Περδίκα Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του Τημενίδαι, καταγόμενοι παλαιότατα από το Άργος, αφού πρώτα εξεδίωξαν με τα όπλα από μεν την Πιερία τους Πίερας…» 

«Η Πέλλα υπήρξε πρωτεύουσα του Αλεξάνδρου. Τούτο πρόπαππος επί Μαρδονίου υπήρξεν Αλέξανδρος ο Αμύντου, του δε Αλεξάνδρου τούτου έβδομος πρόπαππος υπήρξεν Περδίκκας Τημενίδης, ελθών εξ’ Άργους εις την άνω Μακεδονίαν» 

Από τη γενιά του Τημενίδη Κάρανου, από την οποία κατάγεται ο βασιλικός οίκος των Μακεδόνων βασιλέων και τη γενιά των Αιακιδών από την πλευρά της μητέρας του, (την γενιά του Νεοπτολέμου γιου του ημίθεου και Τρωικού ήρωα Αχιλλέα, του και Τελαμώνιου Αίαντα), κατάγεται ο γιος του Φιλίππου Μέγας Αλέξανδρος: «Αλέξανδρος ότι τω γένει προς πατρός μέν ην Ηρακλείδης από Καράνου, προς μητρός δε Αιακίδης από Νεοπτολέμου, των πάνυ πεπιστευμένων εστί». (Λεξικό Σουίδα, λ. Κάρανος).

"Χούρον..."

Κωνσταντίνος Χουρίδης

Στα σύνορα Περσίας και Τουρκμενίας, οι Νοχουρίτες βρίσκονται χωρισμένοι ανάμεσα στις δύο χώρες. Το 1988, τα 18 χωριά των Νοχουρλί, που χτίστηκαν από στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου οι οποίοι είχαν τραυματιστεί, μοιράστηκαν στα δύο από τη συνοριακή γραμμή που τους αποξένωσε. Οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι ξεχωριστοί από τους ντόπιους Τουρκμένιους και στα νεκροταφεία τους κανείς βλέπει επιτύμβιες στήλες με επίστεψη δύο κέρατα κριαριού, προς τιμήν του Δικέρατου Αλεξάνδρου.

Εν έτει 1480 σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες και καταγεγγραμμένα χειρόγραφα στα ιστορικά βιβλία εντοπίστηκαν Ελληνες Ιερείς-Διδάσκαλοι που ταξίδευαν στην Άπω ανατολή και τους ονόμαζαν "χουρι" στην αραβική διάλεκτο.Οι  απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυο αιώνες αργότερα στην Νικόπολη του Πόντου η ίδια οικογενεια που ομιλούσαν την ελληνιστική κοινή  του Αλεξάνδρου ζούσαν στο χωριό Κιοσκόι ως ιδρυτές της που αριθμούσε 40 οικογένειες. Έκτοκτε των πολεμων και επαναστατικών αγώνων απελευθέρωσης που μεσολάβησαν εκδιωχθηκαν απ τους Οθωμανούς στο Καρσ και με την ανταλλαγή του '22 στην Ελλάδα. Το μνημείο των Χουριδαίων υπάρχει σε μια πλατεία του Ευόσμου στην Θεσσαλονικη.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Kick Thai Boxing, Grab Strike Fight

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΡΙΔΗΣ  

 A.S. HURON Boxing Fitness

ΔΕΥΚΡΙΝΙΣΗ


Το όνομα των πόλεων στις Πολιτείες των ΗΠΑ προέρχεται πιθανών απο την ιθαγενή φυλή των Ιροκέζων Ινδιάνων της Β.Αμερικής.




Το Χιούρον (Huron) είναι μια μικρή πόλη στην κομητεία Φρέσνο , Καλιφόρνια , στις ΗΠΑ . Από την απογραφή του 2010, ο πληθυσμός ήταν 6.754. Κατά την περίοδο της συγκομιδής, ο πληθυσμός διογκώνεται σε πάνω από 15.000 άτομα λόγω της εισροής εργατών σε αγροκτήματα. Το Χιούρον βρίσκεται 15 μίλια (24 χλμ.) ανατολικά-βορειοανατολικά της Κοαλίνγκα σε υψόμετρο 374 ποδιών (114 μ.). 194 μίλια βορειοανατολικά απο το Λ. Άντζελες. Το Χιούρον ήταν η πόλη με το υψηλότερο ποσοστό Ισπανόφωνων ΗΠΑ .

To Πορτ Χιούρον στο Μίσινγκαν με 30.000 κατοικους ιδρυθηκε τον 17ο αιώνα.
Επίσης η λίμνη Χιούρον (Huron Lake) είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η έκτασή της υπολογίζεται σε 59.600 τ.χλμ. Ανήκει στις Μ. Λίμνες, στη Β. Αμερκή.

Το Χιουρον Νότια Ντακότα είναι μια πόλη στην κομητεία Beadle , Νότια Ντακότα , Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφημερίδα Huron Daily Plainsman , που αναφέρεται επίσης ως Plainsman , είναι η εφημερίδα. Η πρώτη εγκατάσταση στο Χιούρον έγινε το 1880. Η πόλη πήρε το όνομά της από τους Ινδιάνους Χιούρον . Σημερινή απογραφή 30.000 κάτοικοι.

Στις Ηνωμενες Πολιτείες υπάρχουν αρκετές τοποθεσίες με την ονομασία Huron. Η λέξη Huron είχε πολλούς συνδέσμους στην περιοχή του Μίσιγκαν. και στο Ντιτρόιτ.Το Huron είναι επίσης το σπίτι μιας χούφτας διασημοτήτων. Η Cheryl Ladd είναι ένας από τους «Αγγέλους του Τσάρλι». Η Gladys Pyle ήταν η πρώτη γυναίκα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και η πρώτη Ρεπουμπλικανή γυναίκα στη Γερουσία των ΗΠΑ. Η Hubert H. Humphrey ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για Πρόεδρος το 1968 και υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος υπό τον Lyndon B. Johnson
Το Huron, που βρίσκεται στο ανατολικό κέντρο της Νότιας Ντακότα, είναι αποτέλεσμα της έκρηξης των σιδηροδρόμων και της γης τη δεκαετία του 1880. Η πρώιμη ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Σικάγο και τον Βορειοδυτικό Σιδηρόδρομο. Κατόπιν εντολής του Marvin Hughitt, Γενικού Διευθυντή του Railroad, η δυτική όχθη του James River επιλέχθηκε ως έδρα τμήματος του σιδηροδρόμου. Η εταιρεία κέρδισε τον τίτλο σε 880 στρέμματα γης σε εκείνη την τοποθεσία.

Το Huron ονομάστηκε για τους Ινδιάνους Huron. Το ποιος ακριβώς της έδωσε το όνομα ποτέ δεν καθιερώθηκε - προφανώς ήταν είτε ο Marvin Hughitt είτε κάποιος στο γραφείο του Σικάγο της εταιρείας σιδηροδρόμων C&NW.
Η αρχική έκταση κάλυπτε 11 τετράγωνα από την 1η οδό έως την 3η οδό και από τη λεωφόρο της Αϊόβα ΝΑ έως τη λεωφόρο Οχάιο ΝΔ.

Ο πρώτος άποικος του Χιούρον ήταν ο Τζον Κέιν, ένας πρακτικός τυπογράφος από την Τροία της Νέας Υόρκης
. Έμαθε στο Σικάγο, από τους ανθρώπους των σιδηροδρόμων, ότι θα είχαν την κύρια πόλη τους και τα κεντρικά γραφεία τους στο πέρασμα του ποταμού Τζέιμς.

Από το 1880 έως ότου η πρωτεύουσα βρισκόταν μόνιμα στο Pierre το 1904, ο Χιούρον βρισκόταν στο πάχος του αγώνα για την τιμή να είναι η πρωτεύουσα.
Το Campbell και το Winter Parks είναι τα μόνα εναπομείναντα ακίνητα που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως πρωτεύουσα.
Huron Californien
Το Χιούρον αποκαλείται συχνά η «κεραμίδα» της κοιλάδας του Σαν Χοακίν. Βρίσκεται περίπου 50 λεπτά από το Φρέσνο, λιγότερο από μία ώρα βορειοανατολικά από τα οινοποιεία του Paso Robles και λιγότερο από 90 λεπτά από το Morro Bay, το San Luis Obispo και το Πανεπιστήμιο Cal Poly.

Το Interstate 5, που συνδέει τη λεκάνη του Λος Άντζελες με το Σακραμέντο, βρίσκεται περίπου 5 μίλια δυτικά. Η Historic State Route 101 παρέχει πρόσβαση σε παράκτιες κοινότητες, καθώς και η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο είναι προσβάσιμη μέσω I-5 και SR 46 προς τα νότια. Η State Route 99 είναι προσβάσιμη από τα SR 198, 41, 46 και 145.

Η κύρια βιομηχανία του Huron είναι η γεωργία, αλλά υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό στην περιοχή για να υποστηρίξει πολλούς άλλους τύπους βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης.
Huron Missingan
Ανακαλύψτε το Huron City
Μια εντυπωσιακή θέα του φάρου των υφάλων του Port Austin είναι διαθέσιμη από τον τεράστιο τοίχο. Ο γραφικός σχηματισμός βράχου στοιβαγμένο, γνωστός ως Turnip Rock βρίσκεται στη λίμνη Huron στα ανοιχτά του Port Austin.






Prof. Κωνσταντίνος Ε.  Χουρίδης© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...