Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

τίτλος;

 

"Από την έξαρση των περσοναλ προπονητών στην επιδημία των παγκόσμιων πρωταθλητών."
η αναγνώριση ενός ταλαντούχου αθλητή μάχης διακρίνεται πρωτίστως απο τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά στην καθημερινή τριβή. Έπειτα στο 4γωνο. Συνάμα στην επίμονη προσπάθεια εξέλιξης του. Με σεμινάρια επιμόρφωσης. Με ένα καλό βιογραφικό σημείωμα. Με την σύσταση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προσόντων που θα συνθέσουν την επιθυμητή εικόνα προς μίμηση.
Όχι με την συνήθεια του φούβού και της υπερβολής του τικτοκ.
Δυστυχώς δεν λαμβάνεται τίποτε απ όλα αυτά υπόψιν όπως και οι άκαρπες προσπάθειες του δηλωθέν παγκόσμιου πρωταθλητή.
Οι μαχητικές επιδόσεις αξιολογούνται σε βάθος χρόνου σύμφωνα με τις συμμετοχές σε αγώνες και εκ του αποτελέσματος.
Το να προσπαθεί ένας, άγνωστος ή αποτυχημένος ή ο οποιοσδήποτε ανεπαρκής τέλος πάντων που ασχολήθηκε είτε με τον έναν είτε με τον αλλο τρόπο με μαχητικές τέχνες και κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία εξαιτίας αδυναμιών ή διαφόρων περιστατικών και περισσότερο των αρνητικών του επιλογών σε συνδυασμό με τον ασταθή χαρακτήρα και επιδιώκει απεγνωσμένα μια αναγνώριση σε ένα άθλημα γελοιοποιεί πρωτίστως τον ίδιο και έπειτα το ίδιο το άθλημα.
Με λίγα λόγια δεν έγινε σωστή δουλειά.
Ποιές ήταν οι προσδοκίες; Ο δρόμος για την κορυφή ειναι ανηφορικός και δύσκολος. Και αρκεί μονάχα να περπατήσει κανείς τον δρόμο. Είναι ήδη επιτυχία. Είναι επίτευγμα μιας καλλιεργημένης συνιστώσας και ενίοτε αδιάφορο τι είδους συναισθήματα το περικλείουν.(Της επιτυχίας ή της αποτυχίας) Η κορυφή ειναι για λίγους.
Η ενασχόληση ενός ατόμου με τις μαχητικές τέχνες δεν είναι απαραίτητο να έχει πρωταθλητικό χαρακτήρα ή επαγγελματικό στόχο.
Μπορεί να γίνεται μόνο για την ατομική σωματική βελτίωση την εκμάθηση συγκεκριμένων τεχνικών αυτοάμυνας, για την εξίσωση του ego, απλούστατα για τον εαυτό μας.
Και εδώ δεν είναι υπεύθυνος ο/η εκπαιδευτής. Διότι οι εκπαιδευταί ανοίγουν τα φώτα (προβολείς θα έλεγα). Το αν έχουν ανοιχτά ή κλειστά τα μάτια τους δεν αφορά τους προπονητές αλλά τους ενδιαφερόμενους. Τι να περιμένουν οι εκπαιδευταί στον χώρο των μαχητικών απο εναν ενδιαφερόμενο με άκαμπτη αποτυχία στην ζωή, στην εργασία, στο σπίτι, στα παιδιά... από έναν που απέδειξε στο παρελθόν μια αποκλίνουσα και μη αναστρέψιμη συμπεριφορά ειναι προφανές ότι το ίδιο θα αποδείξει και στην τρέχουσα φάση της ζωής του.
Ο αγών για την επιτυχία δεν είναι απόφαση σκέψης ή επιλογή απο μενού σε έναν μακρύ κατάλογο επιθυμιών. Είναι νοοτροπία. Είναι η θέληση και η επιμονή να κερδίσει την υπεροχή σε ενα κλίμα αντιξοοτήτων και διαφορών. Στον κατάλληλο χρόνο. Αν δεν εναρμονιστεί με την καθημερινή συνήθεια και δεν συντρέξει στο πραγματικό επίπεδο ρουτίνας και αντίστασης δυσκολιών δεν θα επέλθει η χρονική στιγμή για την διεκπαιρέωση των ικανοτήτων του.
Αν είναι αστείο, κάποιοι που αυτόπροωθούνται για να γελάμε, καλώς! αλλά όταν πρόκειται για μάχη ας είμαστε λίγο σοβαροί...
Δε διακυβεύεται μονάχα η Υγεία αλλά και η προσωπικότητα.

ΥΣ: εντέλει ας αποφασίσουν ώριμα και υπεύθυνα τις επιλογές των!

Και κάτι ακόμη: Ο "υπερέχων" δεν έχει ανάγκη την ψευδαίσθηση αλλά την απόδειξη όταν καλείται να εκπροσωπήσει τον εαυτό του και την σχολή του . Και ομολογώ δημοσίως ότι έχω γνωρίσει καθόλη τη διάρκεια της μαχητικής πορείας, σεβαστούς προπονητές και αξιοπρεπέστατους μαχητές που με εκπλήσσει κάθε φορά ο ταπεινός τους χαρακτήρας και εκεί είναι το σημείο που με ικανοποιεί ότι υπάρχει ελπίδα !!!
Μὲ τιμή
Κωνσταντῖνος Ε Χουρίδης

Prof. Κωνσταντίνος Ε.  Χουρίδης© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...