Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ξεκούραση

Καλή ξεκούραση στους απίθανους μαθητές μου που πιστεύουν αληθινά στον εαυτό τους και στην ιδέα του ταπεινού καθοδηγητή τους που συνεχίζει ακράδαντα να τους οδηγεί σε πρωτόγνωρα μονοπάτια με εντυπωσιακές στιγμές ψυχικής έντασης και σωματικής αποθέωσης.


Απολαύστε την θερινή περίοδο και φροντίστε το σώμα σας οπως και την ψυχή σας. Παραμερίστε την ένταση της καθημερινότητας, την σύγχυση, την απογοήτευση, τον εκνευρισμό, τη συντριβή της ψυχικής ισσοροπίας απο αδιευκρίνιστες σκέψεις.
Δώστε χώρο και χρόνο μόνο για εσάς. Το αξίζετε.
Λίγες ημέρες χαλάρωσης και αλλαγής συνηθειών που θα οδηγήσουν στην πνευματική διαύγεια και τη σωστή παραγωγικότητα. Για υγιεινή πνευματική και σωματική πρόοδο.
Επιβάλλεται.
Η ψυχική γαλήνη στη σκέψη και η σχετική ηρεμία στους μύες αναζοωγονεί την κινητήρια δύναμη του νου όπως δίδασκε ο Αναξαγόρας.
Νους είναι εκείνος που θέτει τα πάντα σε τάξη και είναι υπεύθυνος για όλα. Και το επιβεβαιώνει ο Σωκράτης με το Νου να εισάγεται από τον Αναξαγόρα σαν μια δύναμη που βρίσκεται πάνω από τον φυσικό κόσμο και τον εξουσιάζει. Είναι «άπειρος και αυτοδύναμος, δεν αναμειγνύεται με κανένα πράγμα, αλλά μόνος αυτός βρίσκεται σε πλήρη αυτονομία. […] Γνωρίζει τα πάντα για κάθε πράγμα και έχει τη μέγιστη δύναμη. […] Τα πάντα τα έθεσε σε τάξη ο Νους.
Αυτός συνδέει την χαρά και τη ζωντάνια της μεταμόρφωσης σε ανακούφιση και ευγνωμοσύνη. Τα συναισθήματα αναπληρώνονται στον άπειρο χρόνο που υπάρχει διαθέσιμος. Οι αισθήσεις επιστρέφουν στην φυσική τους ροή. Οι νευροδιαβιβαστές επιτελούν χωρίς άγχος την εργασία τους και διαβιβάζουν τις εντολές τη κατάλληλη χρονική περίοδο για τη σωστή λειτουργία των οργάνων.
Εκτός από τα τέσσερα στοιχεία, στον κόσμο υπάρχουν δύο ισοδύναμες και αντίρροπες δυνάμεις: η Φιλότης και το Νεῖκος - η φιλία και το μίσος. Η Φιλότητα είναι η κοσμική δύναμη που συνενώνει τα στοιχεία, ενώ το Νείκος η δύναμη που τα διαχωρίζει. Η ανθρωπολογική καταγωγή των δύο δυνάμεων είναι εμφανής, αφού η μια δύναμη είναι καλή και ευεργετική σαν τη φιλία που δημιουργεί σταθερές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώ η άλλη χαρακτηρίζεται «ολέθρια» σαν το μίσος και τη φιλονικία που δημιουργούν αντιπαλότητες έχθρες και αψιμαχίες.
Η πλήρης κυριαρχία της Φιλότητας φέρνει τον κόσμο σε μια κατάσταση έντονης συνεκτικότητας και αμοιβαίας έλξης, όπου όλα τα στοιχεία ενώνονται μεταξύ τους, μια κατάσταση που ο Εμπεδοκλής ονομάζει παραστατικά Σφαῖρον, δηλαδή «σφαίρα»
Ο εγκέφαλος απαιτεί παύση εργασιών για να ανασυντάξει αρχείο πληροφοριών και να προχωρήσει σε διαγραφή τοξικής μνήμης.

Με τιμή
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΡΙΔΗΣ

Πηγές 5.2.Η κινητήρια δύναμη της μεταβολής "Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία"

Αὐθεντικός


© 2023 Copyright all rights reserved


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...