Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η διαφορά των σπουδαίων ανθρώπων Οι νοητοί ανόητοι

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια μανιώδη πορεία αποτύπωσης ενός  χαρακτήρα σε πραγματικό ή εικονικό χρόνο με θέμα την προβολή .


- Προβολή των γνώσεων;

- Της σπουδαιότητας;

- Της προσωπικότητας;

- Της σημαντικότητας;

- Της διαφήμισης της προσωπικότητας;

- Της προβολής προσώπου για συνοικέσιο;

Είναι όντως αληθινοί;  Αυτό έμπρακτα δημιουργεί μια ανησυχία .

Είναι δεδομένο πλέον στις μέρες μας πως οι ανόητοι υπερτερούν σε αριθμό. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν οι έξυπνοι. Οι πονηροί αριβίστες. Που κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος των και οι νοητοι ανόητοι χειροκροτούν με βεβαιότητα πως πράττουν το σωστό.

Για να επιστρέψουμε όμως στη σοβαρότητα. Σπουδαίοι άνθρωποι είναι αυτοί που προσφέρονται αμιγώς με καλές και συντονισμένες ενέργειες για το θετικό πρόσημο στην κοινωνία με έναν τρόπο ευεργεσίας είτε πρακτικά με  εθελοντικό έργο. 

Σπουδαίοι επίσης  γίνονται στη διάρκεια της ζωής όσοι επενδύουν σιωπηλά και ταπεινά στη γνώση χωρίς να το διατυμπανιζουν και να το προβάλλουν συνεχώς για το καλύτερο συμφέρον ενίοτε ένα βιογραφικό ανήκει στην προστασία προσωπικών δεδομένων και όχι σε δημόσια θέα.

Ο χρόνος αποδεικνύει τη σταθερότητα της ανοδικής πορείας ενός ανθρώπου και πόσο πειθαρχημένα προσπαθεί για το καλύτερο και ο ίδιος ο χρόνος τιμωρεί τους παρείσακτους εγωιστές παράφρονες και επιπόλαιους.

κάποιοι είναι αναλλοίωτοι στον χρόνο και η χρήση αυθεντικότητα τους κερδίζει την εκτίμηση και τον καλοπροαίρετο θαυμασμό μου και κάποιοι που συμπεριφέρονται σαν τους Τρίτωνες που σταδικά και ευκαιριακά εναλλάσονται στη διάρκεια της μίζερης ζωής των μεταξύ υδρόβιας και χερσαίας φάσης πιστεύοντας ότι θα αναγεννηθούν οι γνώσεις των,( όπως των αμφίβιων οι ζωτικές λειτουργίες), θα μεταμορφωθούν μετά απο "ειδικά" σεμινάρια ξαφνικά σε ειδήμονες καθοδηγητών έτσι ώστε να αποκτήσουν περισσότερη δόξα και αίγλη με ανησυχεί ιδιαίτερα και ως παρατηρητής ξαφνιάζομαι με τον επονομαζόμενο τίτλο που διεκδικεί ο καθείς και ιδιαίτερα με τη μωρή στάση των απέναντι σε σοβαρούς και δυνατούς εκπροσώπους .
Η ειλικρίνεια ειναι η υπέρτατη αξία μιας αναγνωρισμένης προσωπικότητας που η συμβολή της στην πράξη οριοθετεί το σύνολο λαθών και παρεκκλίσεων και η επιμονή ανάληψης ευθυνών και άμε
σης αλλαγής στον τροπολογία διεκπαιρεωσής της καθιστά την προσωπικότητα σε ανώτερο όν.

Ακούω συχνά την έκφραση "είναι προβληματικός". Εν τω μεταξύ στον προβληματικό υπάρχει μια οξύμωρη στάση καθολικής ανοχής της άθλιας συμπεριφοράς με όλους να σφυροκοπούν αδιάφορα και στον λογικό που προσπαθεί να ειναι τελειομανής στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα μη τυχόν και εκδηλωθεί πέραν των ορίων, κρίνεται ολοσχερώς και με ότι συνεπάγεται.. Ειδικά αν εκπροσωπεί κάποιο δημόσιο τίτλο ή την ιδιότητα του δασκάλου μαχητικών τεχνών. Πώς επιτρέπεται σε μια κοινωνία με κανόνες όρους και λογική να συμπράττουν στο ακέραιο οι λογικοί με τους προβληματικούς;
Για τους προβληματικούς ανθρώπους θα έπρεπε να φροντίζουν οι γνωστικοί στο κοντινό περιβάλλον για την άμεση ψυχική τους αποκατάσταση και επαναφορά στην κοινωνικοποίηση διαμέσου των θεραπευτών.
Όσο δεν συμβαίνει αυτό προεκτείνεται μια ιδιάζουσα αρρωστημένη κατάσταση χωρίς επιστροφή και θεραπεία με υψηλό τίμημα εις βάρος των ίδιων και των γύρω τους.
Σημείωση: κανένας μα.κανενας θνητός συμβατικός δεν είναι υποχρεωμένος αλλά ούτε και εξειδικευμένος να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.
Έχουμε δει στην επικαιρότητα πόσα θλιβερά συμβάντα κλονίζουν ολοένα την σύγχρονη πραγματικότητα με οδυνηρές ιστορίες.
Ειδικά η επικράτηση της νοοτροπίας με την κοντή νοημοσύνη " άστο μωρέ μην ασχολείσαι, έχει ψυχολογικά" δεν βοηθάει κανέναν και είναι επικίνδυνο να φτάσει μια κατάσταση στα όρια ανεξέλεγκτη πλέον με δυσμενείς συνέπειες.

Για αυτό άλλωστε υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες και έχουν σπουδάσει συγκεκριμένα θέματα.

Θεραπεία λόγου.
Θεραπεία κίνησης.
Θεραπεία ψυχής.
Θεραπεία νεύρων.
Θεραπεία φόβου.
Θεραπεία άκρων.
Θεραπεία νού.
Θεραπεία λογικής
Ένταξη στο περιβάλλον.
Ανάκτηση αυτοπεποίθησης.
Ένταξη στην κοινωνικότητα.
Αναγνώριση ατομικών προσόντων
Ένταξη στην παραγωγή.
Εκτέλεση έργου.
Προσφορά στην κοινωνία.

Πηγές

Κάθε ανθρώπινο πλάσμα επιδιώκει τη σημαντικότητα. Οι άνθρωποι όμως θα κάνουν πάντοτε λάθη εάν δεν αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι ολόκληρη η σπουδαιότητα τους πρέπει να βρίσκεται στη συνεισφορά τους για τη ζωή των άλλων . Α.Αντλερ

Με τον όρο "υγιής κοινωνία" εννοειται κατά πόσο ενα άτομο ειναι υγιές ψυχικά. Ο Φρόμ υποστηρίζει πως μια υγιής κοινωνία αναπτύσσει την ικανότητα του ατόμου να αγαπά τους συνανθρώπους του να εργάζεται δημιουργικά να αναπτύσσει τη λογική και την αντικειμενικότητα του. Να βιώνει σταθερά την αίσθηση του "εγώ" που βασίζεται στην εμπειρία των δικών του παραγωγικών δυνάμεων. Στην αντίθετη περίπτωση σε μια όχι υγιή κοινωνία εδρεύει το αμοιβαίο μίσος η αλλαζονεία η κακία η έχθρα η δυσπιστία που μεταμορδφώνει τον ίδιο άνθρωπο σε όργανο χρήσης και εκμετάλλευσης των άλλων με στέρηση του εγώ ή αποδοχή της υποταγής. Συνήθως στην πραγματικότητα λειτουργουν και τα δύο μοντέλα.Έριχ Φρόμ


Σημασιολογία:


Σπουδαίος

σπουδαίος, -α, -ο
  • σημαντικός, εξαιρετικός
  • αξιόλογος, χρήσιμος

Σημαντικότητα

η συνεισφορά για τη βελτίωση της ζωής των άλλων σε κάνει σπουδαίο και σημαντικό

νοητός

(για αντικείμενο) που δεν υπάρχει πραγματικά αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει ≈ συνώνυμα: ιδεατός, φανταστικός

(για ιδέα ή έννοια) που μπορεί να γίνει αποδεκτός από τον νου μας με βάση τη συνείδησή μας ή τις πεποιθήσεις μας

Ανόητος

Χωρίς νου χωρίς μυαλό 


Μὲ τιμή
Κωνσταντῖνος Ε Χουρίδης ὁ Αὐθεντικός

© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...