Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΥΓΡΑΣΙΑ

 οι υδρατμοί που εξαυλώνονται στην ατμόσφαιρα από υγρές επιφάνειές όπως οι θάλασσες δημιουργούν την Υγρασία. Οι βροχές με υπερβολική νεροποντή και αρκετά χαμηλό βαρομετρικό (η ατμοσφαιρική πίεση στα κατώτερα στρώματα) δημιουργούν Υγρασία. Νιώθετε κεφαλαλγία, ενόχληση στις αρθρώσεις ; Γενικά μια παράξενη αίσθηση; Η παραμονή σε υγρό περιβάλλον δημιουργεί προβλήματα υγείας. Απ' την παραγωγή μυκήτων και βακτηριδίων γιατί οι απαραίτητες συνθήκες να αναπαραχθούν είναι τα υγρά μέρη.

Τι συμβαίνει; νιώθουμε αδιαθεσία στην πολύ υγρασία γιατί το σώμα μας δεν μπορεί να αποβάλλει εύκολα τον ιδρώτα από το δέρμα μας. Δεν γίνεται σωστή ανακύκλωση του μηχανισμού εφίδρωσης ψύξης του σώματός μας και ο οργανισμός δε λειτουργεί φυσιολογικά με συνέπεια όλα τα γνωστά συμπτώματα. Τι προκαλεί συμπτώματα; από τα σταγονίδια νερού που περιβάλλουν τα σωματίδια γύρης και σκόνης διευκολύνουν την είσοδό τους στο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας βήχα και αλλεργίες ακόμη και άσθμα. Η έντονη υγρασία προκαλεί επίσης ερεθισμούς στο δέρμα.
Για να έχουμε μια πετυχημένη ισορροπία στους δείκτες υγείας αναζητούμε χώρους με κανονική θερμοκρασία.
Όταν εντοπίζουμε φαινόμενο θολότητας σε υαλοπίνακες κηλίδες σε τοίχους υγρά ρούχα στην ντουλάπα σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ποσοστό υγρασίας στον χώρο.

Πρόληψη : Διοχετεύουμε με φρέσκο αέρα και ρυθμίζουμε την θερμοκρασία ναι είναι σε φυσιολογικές τιμές.


Κωνσταντίνος  Ε. Χουρίδης 


Εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών
Πρόεδρος διοργάνωσης Συντονιστής Τημενιδαι ΧΟΥΡΟΝ Εκπρόσωπος ΑΣ ΧΟΥΡΟΝ

Copyright © 2023  all right reserved






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...