Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Διαφορά μεταξύ τιμής, κόστους και αξίας

 Η έννοια της ηθικής , οι κανόνες συμπεριφοράς και οι αξίες που μας επιτρέπουν σε μια κοινωνία να προσαρμόζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στηριζόμενης στον όρο λογική έχοντας την αίσθηση κρίσης και αναγνώρισης σωστού και λάθους.


Τίποτε δεν γεννιέται και δεν χάνεται ατελώς σε αυτόν τον κόσμο. Όλα και όλοι κοστίζουν. Η φύση κοστίζει , όπως και ότι ανήκει σε αυτήν. 
Το ύδωρ, ο κόκκος του καφέ et cetera. 
Ο άνθρωπος έρχεται με ένα γεννεθλιοχάρτι και φεύγει με ένα συγχωροχάρτι.
Σκοπός του είναι να καταχωρηθεί στο σύστημα και να πληρώνει ενοίκιο παραμονής σε τούτη και όπως και μετέπειτα πνευματικής ζωής.
 Ανακύκλωση του χρήματος λέγεται ή της ενέργειας; ίσως... 
Σε όλη την παράξενη και ανεξήγητη επίγεια συνάμα προσωρινή εγκατάστασή του οφείλει να τηρεί δύο πράγματα: 1ον ,να ζει όχι μόνο με την παροχή οξυγόνου άλλα  χρεώνοντας την μοναδικότητά του  σε τίτλους, διπλώματα, άδειες, πτυχία, αυτοκίνητα, πλοιάρια, τροχήλατα, κατοικίδια,  ενυδρεία..... 
και 2ον , να προσπαθεί, πώς;
Νοητικά και συνειδητά να αποκαταστήσει την ύπαρξή του πληρώνοντας ή αμείβοντας, υποχρεώνοντας ή γουστάροντας και τις περισσότερες φορές λαδώνοντας ή τσεπώνοντας (λαμογιόν) .
Σημασία έχει ότι τα πάντα εξ αρχής στροβιλίζουν γύρω από το χρήμα, γιατί κάθε κίνηση, κάθε πράξη εν ζωή έχει το ανάλογο τίμημά του, ακόμη και το χαρτί υγείας.
Το οποίο σκουπίζει κάθε βρώμικο ή καθαρό κώλο ανεξαρτήτου χρώματος ή απόχρωσης όπως μου έλεγε ένας φίλος συμβολαιογράφος όταν επέμενε να σπουδάσω οπωσδήποτε οικονομικά ... 
"επί χρήμασι ζωής χαρισάμενη ακόμη και εν ερήμω"  
όπως αποδεικνύουν οι εν τω βάθω γείτονές μας οι Άραβες😉

ΥΣ στον ίδιο πλανήτη μάλλον κάθε πλευρά έχει τον δικό της ουρανό και τον δικό της ήλιο......



Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2022  Copyright all right reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2022 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...