Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Αθλητικό ιδεώδες

 

Αθλητικό ιδεώδες , σημαίνει πως ένας αθλητής για να προχωρήσει στον στόχο του δεν απαιτείται μόνον η μαχητική ικανότητα αλλά τα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα του που συνδέουν μια αξιοπρεπή προσωπικότητα. Χωρίς αυτά ο αθλητής "κόβεται". 

- Δεν προβιβάζεται... υποβιβάζεται

Σεβασμό στον προπονητή, σεβασμό στον συναθλητή, σεβασμό στον ναό της προπόνησης, σεβασμό στην κοινωνία και πειθαρχία στους αγώνες. Πολλά χρόνια προετοιμασίας για να λάβουν μέρος οι αθλητές στην Ολυμπιάδα. Άκουσα πριν στους σχολιασμούς ότι οι αθλητές βρίσκονται σε αδιάκοπη προετοιμασία πέντε ετών. Και εδώ στην χώρα μας κυριαρχεί μια νοοτροπία που ορισμένοι με 5 και δέκα αγώνες στα πέντε χρόνια έχουν το θράσος να αυτομολούν ..με λάθος εντυπώσεις... Πολύ όμορφο δε αυτό που άκουσα πως κάθε κοινωνία με παρότρυνση υπουργείων και ομοσπονδιών οφείλει να παρουσιάσει την πυγμαχία στους μαθητές στα σχολεία έτσι ώστε να τους προσελκύει στα σωματεία και να αναπτυχθεί αυτό το όμορφο άθλημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πυγμάχοι αθλητές. Το 'χει ανάγκη η χώρα να βλέπει Έλληνες στις Ολυμπιάδες το έχουν ανάγκη οι Έλληνες , ας το προωθήσει η πολιτεία και ας ξεκινήσουν δουλειά οι αρμόδιοι. 



Αθλητικό ιδεώδες: Το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντάς τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων. 

Ιδεώδες ή αξία = το ιδανικό η αφοσίωση δηλ. του ανθρώπου σε κάτι πολύ μεγάλο και υψηλό, ηθικό και πνευματικό.  Πανανθρώπινα ιδεώδη-αξίες: δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία, φιλαλληλία κ.λ.π.

Κωνσταντίνος Χουρίδης

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2021 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.© 2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...