Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Πανάκεια - στάση ζωής η άσκηση και η υγιεινή διατροφή

Η δύναμη του ανθρώπου και ο ρόλος του στον μηχανισμό της αυτοϊασης .

Η εσωτερική δύναμη, οι σκέψεις, ειναι καθοριστικές για την καθημερινή βελτίωση της ανθρώπινης Υγείας και όχι μόνο της ανατροφοδότησης της ενέργειας και παραγωγικότητας στη ρουτίνα που ονομάζουμε ζωή.

Η υγεία ειναι ο φυσικός πλούτος του οργανισμού που εξισορροπεί την σχέση της φυσικής κατάστασης της πνευματικής διάυγειας και ψυχικής ανάτασης με την χρονική αντιδιαστολή της περιβαντολλογικής εξέλιξης.

Το Σώμα και η Ψυχή είναι αλληλένδετα και άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. 

Καθε μορφή ψυχικής σταθείας όπως το άγχος η στεναχώρια η θλίψη έχει αντανάκλαση στο Σώμα και επηρεάζει τις φυσιολογικές ορμονικές λειτουργίες του  όπως για παράδειγμα την διάθεση. Σε αντίθεση με το χαμόγελο που ειναι παράγοντας ίασης.

«Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το να γνωρίζουμε τι είδος ασθένεια έχει ένα άτομο.»  Ιπποκράτης

Ο άνθρωπος ως ζωντανός οργανισμός και γενικότερα ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει απίστευτη δύναμη. Οπωσδήποτε η σωστή εκπαίδευση και μάθηση να γίνεται ορθή χρήση των γνωσεών απέναντι στα προβλήματα της ζωής και να χρησιμοποιεί τα σωστα εργαλεία για να τοποθετείται στο περιβάλλον και να προσαρμόζεται σε αυτό ειναι η αρχή των παντών απο το να προσπαθεί να αλλάξει το περιβάλλον.

Η αδράνεια και η απάθεια αντίθετα ειναι τα εμπόδια της ευεξίας. 

 Οι άνθρωποι οφείλουν να ενεργοποιούν την δύναμη ψυχής τους να έχουν πρόσβαση στο συνειδητό κόσμο και να δρούν με επιτυχία στον απόλυτο έλεγχο στην ζωή τους και να ρυθμίζουν την σχέση τους με το περιβάλλον με την διατροφή τους και με τις σχέσεις τους. Όταν καταφέρουν να διατηρήσουν αυτη την ισορροπία θα έχουν ανακαλύψει  την πανάκεια.


June 29, 2014

θα ξεκινήσω με μια απερίγραπτη φράση απο το βιβλίο του Γκόλεμαν (Ψυχολογίας-Κοινωνιολογίας) που κρύβει μεγάλο θαυμασμό κάθε φορά που την διαβάζω...."οι πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής σου, οι άνθρωποι που βλέπεις σε καθημερινή βάση φαίνεται να ειναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την Υγεία σου, και όσο ουσιαστική ειναι η σχέση για την ζωή σου τόσο περισσότερο ρόλο παίζει στην Υγεία σου".....

Προσέχουμε λοιπόν γιατί το υγιές σώμα δεν προϋποθέτει μονάχα σωματική άσκηση αλλά και πνευματική ευεξία,ηρεμία και γαλήνη η οποία προέρχεται μέσα απο τις σχέσεις μας, τις καθημερινές τριβές διότι οι λάθος επιλογές κλονίζουν και συνταράσουν την ψυχική μας ισορροπία με αποτέλεσμα την αδιαθεσία την απομόνωση που ειναι οι πρώτοι απο τους περισσότερους αρνητικούς παράγοντες με απαισιόδοξη κατάληξη.

Η υγιεινή στάση ζωής ειναι ο καλύτερος σύμμαχος της δυνατής καρδιάς και για την σωστή λειτουργία της ειναι υπεύθυνοι εκτός της τακτικής άσκησης και η υγιεινή διατροφή κορωνίδα της οποίας θεωρείται η μεσογειακή δίαιτα σύμφωνα με τον Καθ. Δ/τή της Ελληνικής Καρδιολογίας Π.Τούτουζας.

Πανάκεια δεν αποτελούν τα χάπια και οι ουσίες αλλά η θέληση για ενότητα στο φώς της αισιοδοξίας και απλούστατα κρατάμε την θετική αύρα που θωρακίζουν το μυαλό και την σκέψη απέναντι στις προκλητικές περιστάσεις της ζωής. 

Το να στέλνεις θετικά μυνήματα μετανόησης ακόμη και στους εχθρούς σου σημαίνει οτι μεταβαίνεις σε ενα ανώτερο επίπεδο ανοίγοντας τον δρόμο της μύησης που χρειάζεται πειραματισμό, επιμονή, προσαρμογή και εκπαίδευση.

Η Ελπίδα (ποτέ δεν ειναι αργά) η Αποφασιστικότητα (για να πετύχω τον σκοπό μου) και η Πίστη (στον εαυτό μας) οτι μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο χαρακτηρίζουν τους μαχητές της ζωής!

Έρρωσο

Όλοι βέβαια έχουμε υπόψη μας το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί", ένα γνωμικό που δείχνει ότι το σώμα πρέπει να έχει τόση φροντίδα όση του χρειάζεται για να στηρίξει εκείνο το αγαθό που λέγεται σωματική υγεία.

Σε φιλοσοφικό επίπεδο οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες Σοφοί φαίνεται να το θεωρούσαν ως "όχημα" της ψυχής το οποίο αντιπροσώπευε κάθε άνθρωπο και έδειχνε τι υπήρχε στο εσωτερικό.
Για αυτό και ο Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είπε :

"Το μεν σώμα εστίν ημίν σήμα"

 ότι το σώμα μας δίνει πληροφορίες και για τον εσωτερικό μας κόσμο.

Ένας υγιής και όμορφος άνθρωπος πάντα σηματοδοτεί έναν άνθρωπο που παρέχει φροντίδα στον εαυτό του.

Prof. Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2022 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2022 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...