Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

δάσκαλος


 Όταν αποδίδεται 
ο χαρακτηρισμός "δάσκαλος" ή "coach" ανακατευθύνει στη γνώση, στη σοφία, στην λύση, στην πείρα. Βαρύς όρος, ίσως χάρισμα, ευλογία για μερικούς. Θεραπεία για άλλους.

Κάποιοι το φωνάζουν απο συνήθεια. Άλλοι το προτιμούν. Άλλοι νομίζουν ότι είναι.
Αυτοί που πραγματικά είναι νιώθουν παράξενα ακόμη και στο άκουσμα.
- Ποιοί είναι ;
Αφορά τους ανθρώπους εκείνους που κοπιάζουν αληθινά και δίνουν αγάπη και μεράκι για έναν βελτιωμένο και καλύτερο κόσμο στις μαχητικές τέχνες. Είναι οι άνθρωποι που καινοτομούν. Που οραματίζονται. Που ρισκάρουν αποδεχόμενοι ενδεχομένως μια ήττα ή αποτυχία
. Που τολμούν. Που η κατανάλωση χρονοώρων στη διεκπαιρέωση και έκβαση ενός απλού κειμένου μέχρι την τέλεση μιας εκδήλωσης φαντάζει ανέφικτη. Είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολεμικών τεχνών.
Η ανιδιοτελής ενίσχυση του μαχητικού ιδεώδες στο αθλητικό γίγνεσθαι.
Αυτοί που εχουν αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην εκπαίδευση με τον έντιμο τρόπο, την υπόκλιση ως χαιρετισμό, την ατομική επι σειρά ετών σκληρής προσπάθειας και επιμονής. Στην εναλλαγή τρόπου ζωής. Της καθημερινότητας. Την επιλογή εκ πεποιθήσεως του υγιή αθλητισμού, την συλλογική ορθόδοξη αλληλουχία γνώσεων σε μια ατέρμονη μεθοδολογία πρακτικών εφαρμογών τέχνης σε συναντήσεις είτε φιλικές είτε εκδηλώσεις Φεστιβάλ.
Η προετοιμασία σωματικής σκληραγωγίας της πνευματικής πειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης στην προσπάθεια επιβίωσης σε αυτόν τον πλανήτη, σε αυτή την επίκαιρη γεμάτο εκπλήξεις εποχή.
Δάσκαλοι-θνητοί όπως όλοι εσείς που τους θαυμάζετε, που τους μισείτε, που τους ευγνωμονείτε, που τους έχετε ως πρότυπο και άλλοι ίσως ακόμη και είδωλο, καθόλου απίθανο, αυτό όμως που υποχρεωτικά οφείλουμε να γνωρίζουμε να είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε τους αυθεντικούς απο τους μιμητές και τους αριβίστες των ιστοσελίδων που με έναν φιλόδοξο πουριτανισμό ευρεσιτεχνίας
 στην διέγερση  φήμης οδηγούν τους αδαής και μωρούς σε κινδυνολογία τριών ταχυτήτων. Της αφέλειας. Της ασέβειας. Της αμάθειας.
Εμείς οι "δάσκαλοι" επί των μαχών δεν είμαστε τέλοιοι,  αλάνθαστοι. Υποφέρουμε απο πάθη, απο λάθη και αδυναμίες όπως όλοι οι θνητοί. Κάποιοι αντιλαμβάνονται εγκαίρως και ταπεινά μαθαίνουν να γίνονται καλύτεροι και χαίρονται την αρετή και επιτυχία . Άλλοι μετατρεπονται σε μιζεριάζοντα όντα φλεγονται στο μίσος, την αλλαζονεία και κερδοσκοπία.
Προσευχόμαστε καθημερινά, αγωνιούμε, ευχόμαστε υγεία.
Προπορευόμαστε στην εξέλιξη της τέχνης στην αυτοπραγμάτωση, αυτο που μας διαφοροποιεί και μας κάνει ξεχωριστούς.
Αυτοί είμαστε.

Συνεχίζουμε με πείσμα θέληση και πίστη,,

Υγιαίνεσθε και ευδαιμονείτε φίλοι ημών
 


Μὲ τιμή
Κωνσταντῖνος Ε Χουρίδης ο Αυθεντικός

Prof. Κωνσταντίνος Ε.  Χουρίδης© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...