Τρίτη 11 Απριλίου 2023

διαχρονική συμβουλή

 Κάποτε ένας φίλος μου έγραψε την εξής φράση:

"... σου εύχομαι να παραμείνεις για πάντα εκείνος ο ακλόνητος αγωνιστής κόντρα στις προκλήσεις της ζωής και να προσπαθείς να επιστρατεύεις όλες τις δυνάμεις σου για ένα καλύτερο μέλλον…."

- Τι Φράση ε; κρύβει απροσδιόριστη χρονολογία΄

Ευχή που ποτίζει κουράγιο την ψυχή στα εμπόδια και στις δυσκολίες της ζωής. Ποτέ δεν μένουμε κάτω ποτέ δεν παραδίδουμε τα όπλα όσες ήττες και αν προκαλέσουμε.

Είμαστε αγωνιστές, είναι στη φύση μας
Βεβαίως σε διαφορετικά πλατό με κοινούς αντιπάλους αλλά όχι πάντα με την ίδια πανοπλία.

- Και στην ψυχή; Τι; !
Δεν νιώθεις ιδιαίτερα ανακουφισμένος όταν γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να ξεφύγεις από μια Κατάσταση, από μια επιπόλαια σύνδεση, όταν μπορείς να διακρίνεις τις αλήθειες από τις υποκρισίες;

- Ο κόσμος; κάλπικος.
Ζούμε καθημερινά στην απάτη, σε μια ψευδαίσθηση, στον βούρκο μιας μακράς αθλιότητας και ανεξήγητης μιζέριας.
Η σωστή δίοδος βρίσκεται στην ψυχή.
Ανακάλυψες πραγματικά τον εαυτό σου;
τότε έχεις συναντήσει ακούσια το απλό νόημα της ζωής.

Ζήσε την ζωή σου έτσι όπως εσύ επιθυμείς, δίχως φόβους και ενδοιασμούς. Μην εκμεταλλεύεσαι τις ευαισθησίες των άλλων χωρίς κολλήματα και σκέψεις που να βαραίνουν την συνείδηση σου στην προσπάθεια να νιώσεις την μία και μοναδική ευτυχία.
Μάθε να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου είναι ότι πολύτιμο έχεις. Απελευθερώσου από τα "δεσμά" σου. Τις πολυτάραχες αναλαμπές σου, άφησε τα συναισθήματα σου να αιωρούνται στον χώρο που ζεις. Ε λ ε ύ θ ε ρ α.
Και.. ότι είναι να γίνει θα γίνει...
"το πεπρωμένο δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς σε αυτόν τον κόσμο."

🔝Την ανακούφιση την νιώθουμε όταν συνειδητοποιούμε τα λάθη μας και είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε το θολωμένο τζάμι από το κρύσταλλο,,,, γιατί το κρύσταλλο αν δεν κάνω λάθος,,, θολώνει σπάνια όταν το διατηρούμε καθαρό σαν την ψυχή μας.


Μὲ τιμή
Κωνσταντῖνος Ε Χουρίδης ο Αυθεντικός


Prof. Κωνσταντίνος Ε.  Χουρίδης© 2023 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2023 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κωνσταντίνος ΧΟΥΡΙΔΗΣ copyright ©️ all rights reserved 2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...