Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Αριβιστική

 

Ο ηλίθιος επιμένει. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του.

( "ἀδελφὴ τῆς πονηρίας.")

"Βουλὴ πονηρὰ χρηστὸν οὐκ ἔχει τέλος"

Η πονηρή (ή η κακή) πρόθεση δεν οδηγεί σε καλό.

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

Τι μαθαίνει κάποιος μετά απο 6 χρόνια στο Δημοτικό 3 χρόνια στο Γυμνάσιο 3 χρόνια στο Λύκειο και αν συνεχίσει 4 χρόνια στο Κολλέγιο 2 χρόνια ξένες γλώσσες & 1 χρόνο μεταπτυχιακό ίσως και 1 χρόνο στρατιωτική θητεία ;
1ον) Να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και την προστασία του Συνδικάτου ως νέα μονάδα στο εργατικό δυναμικό με τον κατώτερο μισθό και με καλές επιδόσεις, την υπομονή την ανοχή και το κουραγιο, να αποκτήσει βαθμό εμπειρίας, έτσι ώστε να μεταπηδήσει επίπεδο και αύξηση μισθού με την αξία του και να επιβραβεύονται οι προσπάθεις του ως παραγωγικό ενεργό μελος της κοινωνίας με τις ανάλογες θέσεις σε δικαιωματα και υποχρεωσεις αξιοκρατικά ή
2ον) να επιλέξει τον "εύκολο " δρόμο που του προτείνουν οι καφενιομανείς της πιάτσας της "κλίκας" και της πολιτικής διαφθοράς όπως έχει αποδειχθεί με όλα αυτά που βλέπουμε τα τελευταία 25 έτη εως σήμερα, ωστόσο, εν μέρει με πρόσωπα σοβαρά, με πλούσια οράματα και στιβαρό λόγο, απο την αλλη αθεράπευτα χυδαίως με πρόσωπα "μαιμού" πρώην μοντέλων ηθοποιών προαγωγών που τοποθετούνται απο γνωριμίες και παρακάλια σε καίριες θέσεις χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις και αξιοκρατία χωρίς τριβή στην επαγγελματική ρουτίνα με τεραστιες χρηματικές απολαβές και να ξεσκεπάζονται με σκάνδαλα φωτιά που εκρήγνυνται ανά 2 χρόνια είτε με τη μορφή αλλοίωσης στοιχείων για να εισέλθει μια χώρα στο απατηλό ευρώ, είτε κλοπής με offshore εταιριες, είτε με ξέπλυμα περσικού ή αράβικου χρυσού, είτε βιασμου απο τον ρόλο διευθυντη ή ηθοποιού, είτε παιδοφιλίας, γενικότερα μιας νεο εξελληνισμένης μορφής απάτης που ξεχωρίζει την φάρα των κεφαλαιουχων απο τα αλλα κράτη εθνη και η Ελλάς έχει μια τάση να δίνει το προβάδισμα.
Δεν λέω , δεν ειναι εύκολο να πολιτεύεται κανείς. Εχει τεράστιο φορτίο ευθύνης. Είναι υπόλογος στους πολίτες που τον αναδεικνύουν. Ειναι επιλογή όμως. Όπως και η επιλογή της ιερόδουλης να προσφέρει κοινωνικό έργο.
Κακά τα ψέματα όταν 300 της γερουσίας + 300 αναπληρωματικοί δεν μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων , θα την αλλάξει ένας;
Αλλά το να ζει κανείς 30 έτη μεσα στην πολιτική μιας χώρας που αμφιταλαντεύεται στην διαφθορά και στην "υποκρισία" για να εξασφαλίζεται η ατομική ετήσια μισθοαπολαβή των 111.000€ + τα μπόνους νομίζω οφείλει ο κάθε νοήμων πολίτης να αντιληφθεί πλέον σοβαρά και υπεύθυνα τι συμβαίνει στη χώρα του.
Να αναρρωτηθεί
1) γιατί δεν λειτουργούν οι δομές; Υγείας;Μεταφορών; Υποδομών; Οι γέφυρες κατασκευάζονται όταν θελουμε ενα προοδευτικό δίκτυο και όχι υπόγεια σε ενα υπέδαφος που αντιμετωπιζει θέματα. Γιατί πρέπει ο κάθε ενας να εχει αυτοκινητο στην διαθεση του για να μεταφέρεται; Τα Νοσοκομεία δεν χτίζονται 15 χλμ έξω απο την πόλη με ένα μη εξυπηρετικό οδικό δίκτυο επειδη αποσκοπούν σε συμφέροντα κάποιων (γιατι υπάρχει έλλειψη γιατρών και μηχανημάτων σε κάθε Γ.Νοσοκομείο και πρέπει ο κάθε ασθενής να βρισκει τρόπο να μεταφέρεται στο πλησιέστερο σε ακτίνα 100χλμ για μια εξέταση) 2) γιατί κωλλύεται το σύστημα ; είτε επειδή δεν πληρούν οι αναθέσεις δημοσίων υπαλλήλων τις σωστές θέσεις
3)και τέλος γιατί δεν λειτουργεί το κράτος!?
Τι φταίει; ιδια γλώσσα δε μιλάμε; ίδιο θεό δεν πιστεύουμε; ίδιες ανάγκες δεν έχουμε; τα ίδια χρώματα δε βλέπουμε στη φύση; όταν μετράμε τα χρήματα και δίνουμε ρέστα ο υπολογισμός δεν ειναι απο κοινού ο ίδιος;
( 21ο αιωνα μΧ) Κωνστατινος ο Αυθεντικός
👇
* Arivistas: άτομο χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, που θέλει να ανέλθει επαγγελματικά και κοινωνικά χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο είς βάρος τρίτων

Η αξία και η προσφορά ενός προσώπου στην κοινωνία καθορίζεται από ανιδιοτελής παράγοντες.

Γνωρίζετε πολύ καλά  ότι για να σκαρφαλώσουν ορισμένοι στην κορυφή της δημόσιας θέας και να συμβάλουν στα μίντια της επικαιρότητας ως δημόσια πρόσωπα που για να αναγνωρισθούν οι δήθεν αξίες τους εκτός το ότι θα έπρεπε να παραβρεθούν ως καλεσμένοι σε μια από τις πρωινές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης και να αφήσουν το στίγμα του ηλίθιου αρκεί μονάχα ένα κανάλι στο τικτοκ και youtube.

Όταν η απελπισία συναντά την αποτυχία της ψυχής.

Η τεχνολογία και φυσικά η σωστή και ορθή χρήση της εξυπηρετεί για να μεταδίδει πληροφορίες και ειδήσεις. 

Ωστόσο η συστηματική κατάχρηση και η αριβιστική εφαρμογή τους από επιτήδεια πρόσωπα  εγκυμονεί κινδύνους τόσο στην παραπληροφόρηση όσο και στην δημιουργία ψευδών στοιχείων και προτύπων.

Οι αληθινές βάσεις τις οποίες επικαλούνται πηγάζουν από χρόνιες επιστημονικές έρευνες και μελέτες καταξιωμένων επιστημόνων. 

Προσοχή στις επιλογές σας. Προτιμήστε τα τεκμηριωμένα επιστημονικά βιβλία. Μην ακολουθείτε και πιστεύετε τον κάθε ανόητο που αγοράζει ακόλουθους στην παραπληροφόρηση.

Οι αξίες και τα προσόντα αποδοκιμάζονται και επικρίνονται καθημερινά. Με πρωταρχικό παράγοντα την συμπεριφορά και τον τρόπο προσφοράς όσο και την διάρκεια της εργασίας και υποχρεώσεων ξεκινούν απ' τον εργοδότη τον προϊστάμενο έως και τον καθηγητή μας.

Ισχύει μια ιεραρχική διαδικασία όπως σε κάθε θεσμικό πλαίσιο και έκτοτε οι αξίες θα αναγνωριστούν και θα τιμηθούν ανάλογα με το επίπεδο της χρόνιας προσφοράς. 

Φυσικά όλοι θα επιθυμούσαν μετά την απόκτηση ενός πτυχίου ή τη λήξη της σχολικής εκπαίδευσης στα έτη της νεότητας μεταξύ  19 και 25 να έχουν αποκτήσει μια μόνιμη θέση  εργασίας στον κλάδο προτίμησης τους. Το ιδανικότερο.

Δυστυχώς παραμένει ουτοπία. Δεν συνέβη ποτέ και ούτε θα συμβεί. Και θα εξακολουθεί να υστερεί. Η ζωή διδάσκει ότι είναι ένας ατέρμονος αγώνας προσωπικής επιβίωσης στην καθημερινή πάλη του εαυτού μας με το καλό ενάντια στο κακό. Την τήρηση της λογικής απ' την παράνοια. Και διαρκεί κα΄θε ημέρα 24 ώρες απ' την ανατολή έως την δύση του ηλίου. Αυτός είναι ο στόχος. Μια δράση προσφοράς χωρίς την ασφάλεια μονιμότητας μιας θέσης ή ενός αξιοπρεπέστατου μισθού. Αλλά με συνεχείς εξετάσεις στην πειθαρχία την επιμονή την συνέπεια την αλληλεγγύη την φερεγγυότητα.

Μην πτοήσθαι

Κωνσταντῖνος Ε Χουρίδης Prof.© 2023 Copyright all rights reserved



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...