Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

#alea_jacta_est_Festival_Timenide_Huron_2024

 



Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών Δρ. Αθανάσιο Μπίντα στο άρθρο Ολύμπιο Βήμα, οι Τημενίδες και το "Ανάκτορο των Τημενιδών στις Αιγές ανήκει πλέον στον πολιτισμό μας και ειδικά στους διαχειριστές των Αξιών του."
κρατώντας αυτό..
"… πρέπει οι γενναίοι να υμνούνται
με άσματα τα πιο ωραία.
Γιατί μονάχα έτσι πλησιάζουν
τις τιμές των αθανάτων [θεών]....."
Πολύ πρίν ειπωθούν όλα αυτά εν όψει της αναστήλωσης των ανακτόρων των Αιγών και αναδυθεί στην επιφάνεια της επικαιρότητας ο οίκος των Τημενιδών καθώς και τα ιστορικά επιτεύγματα του Μέγα Στρατηλάτη μας, με την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε ξοπίσω του, την πασίγνωστη , την θεϊκή, απέραντη Αυτοκρατορία των Ελλήνων Μακεδόνων ως τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, κατακαλόκαιρο καθώς υπηρετούσα στον αρχαιολογικό χώρο, το ιερή πόλη Δίον και μελετούσα καθημερινά το παρελθόν των 2,5 χιλ ετών, τα ιερά, τα θέατρα, το στάδιο, εως το βωμό του ιερού του Διός εκεί που θυσίάσε ο Αλέξανδρος για τις νίκες του την εκστρατεία προς την Ανατολή τότε κάτι σαν σπινθήρα διαπέρασε τον νού, σκέφτηκα πως κατι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να εμπνευστώ, έναν τρόπο να τιμούμε τους ήρωες αυτούς , τουλάχιστον στον τόπο αυτό και περπατώντας στον ίδιο χώρο των 2,600 τ.μ, που περπάτησαν όλοι οι "μεγαλοι άντρες" της αντίκας σχεδίαζα σε κόλλα χαρτί την δημιουργία Φεστιβάλ μαχητικών τεχνών στον τόπο μου την Κατερίνη να αποδώσω προς τιμήν των προγόνων μας την ονομασία αυτή.. την επαναφορά των Τημενιδών με το Φεστιβάλ.


Κωνσταντίνος Ε. Χουρίδης

Εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών


© 2024 Copyright all rights reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2024 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...