Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ναί, μπορώ...

 



Υπήρξαν αρκετοί περαστικοί που δοκίμασαν (ως επι το πλείστον απο περιέργεια ίσως και για μόδα αλλά όχι πραγματικά γιατί το είχαν στην νοοτροπία τους να εκπαιδεύονται σκληρά , αντρικά) την αλμύρα της προπονητικής huronboxing και για τους δικούς τους λόγους είτε γιατί απέκρυπταν τις αδυναμίες τους και δικαιολογούσαν την προσωπική τους επιλογή είτε γιατί κάποιοι αποβάλλονταν οικοιοθελώς ή απο τον δάσκαλο ή εγκατέλειπαν ανεπιστρεπτί τις προσπαθειές τους ίσως απο φόβο απο κάποιο δυνατό χτύπημα ή την υπερβολή στα όρια τους ή "ρίψανε γόνας επί εδάφους" ευελπιστώ να έμαθαν το πιο σημαντικό στην μετέπειτα πορεία του βίου τους.

Στην ζωή υπαρχουν δύο επιλογές με τις οποίες οδεύουμε στην επιτυχία ή αποτυχία αντίστοιχα:

1η ) NAI, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ
2η ) ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Οι άνθρωποι της 2ης επιλογής οι αιώνιοι αποτυχημένοι οι ραψασπίδες οι καφενοπαρκαρισμένοι θα βρίσκουν πρόσχημα ή πρόφαση την σύντομη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνουν απο τις υποχρεώσεις να βάζουν προταιρεότητα τα σημαντικότερα.
Τον εαυτό τους την υγεία τους.......
Θα κατηγορούν και θα συκοφαντούν για την κατάντια τους πάντοτε τους άλλους που τους γίνονται εμπόδια και προπάντων ότι δεν τους φτάνει ο "χρόνος".

Οι άνθρωποι της 1ης επιλογής οι γενναίοι, αυτοί που χαρακτηρίζονται απο θάρρος, κουράγιο, ελπίδα και πάθος αυτοί αργά ή γρήγορα θα πλησιάζουν στον στόχο τους μεθοδικά με συλλογισμό και τεχνική κατάερτιση θα καταλάβουν πως πίσω απο κάθε επιτυχία πέρα απο τα πτυχία τις γνώσεις τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα χωρίς πόνο χωρίς μάχη....


Κωνσταντίνος Ε. Χουρίδης

Εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών


© 2024 Copyright all rights reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2018-2024 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η πειθώ στον εαυτό μας και η μεταστροφή

Η πειθώ η θεότητα του λόγου, η κόρη του Ωκεανού   ειναι είναι ενα δυνατό συγκινησιακό συναίσθημα που πηγάζει απο την εσωτερική ανάγκη της αν...